معرفی ابزار, منبت

انواع مغار منبت کاری چوب ایران | بهترین مارک مغار کدام است؟

خرید بهترین مغارها

 مغار یکی از اصلی‌ترین تجهیزات موردنیاز برای اجرای منبت کاری است. منبت یکی از زیباترین هنرهای چوبی هست و قدمت آن را به وقتی نسبت‌دادن که بشر استفاده از چوب به‌عنوان ابزار شناخت.

 مغار منبت کاری یکی از انواع مغارهای مورداستفاده برای منبت کارها است. مغارهای مورد نیاز برای شروع منبت کاری را نمی‌توان محدود به چند مغار مشخص دانست.

 شما به‌عنوان یک تازه کار در هنر منبت، شاید به دنبال پاسخ این سؤال هستید که برای یک تازه کار در حوزه منبت کاری چه مغارهایی مورد نیاز است؟ در زمان خرید مغار چه گزینه‌هایی پیش رو داریم؟

تماشای آنلاین ویدئو انواع مغار

 

 

تماشای این ویدئو برای شما با ترافیک نیم بها محاسبه می شود!

 در این مطلب از سری مقالات آموزش منبت کاری قصد دارم در مورد انواع مغار منبت تا حد آشنایی صحبت کنیم. همان‌طور که مطلع هستید اصلی‌ترین ابزار منبت مغار هست و بدون وجود این وسیله نمی‌توان تعریفی از این هنر ارائه داد؛ بنابراین برای شروع از تعریف مغار و انواع آن شروع می‌کنیم. البته در مطالب بعدی تخصصی‌تر و کاربردی‌تر در این زمینه صحبت خواهد شد .

پیشنهاد آیچوب: معرفی و خرید انواع مغار و اسکنه ژاپنی؛ برای نجاری ایرانی

دوره های حجم تراشی و پیکر تراشی آیچوب

مغار چیست؟

 مغار وسیله‌ای تیز و برنده هست که در هنر منبت جهت کنده‌کاری و تراشیدن چوب مورداستفاده قرار می‌گیرد. مغارها اندازه‌های مختلفی دارد که این اندازه‌ها بر اساس پهنای مغار تعیین می‌شود. هر مغار از ۲ قسمت: یک دسته از جنس چوب یا پلاستیک و یک تیغه فولادی تشکیل شده است.

 این مغارها به توصیه استاد صفری معرفی شده‌اند و در دوره آموزشی منبت کار ماهر با این مغارها منبت کاری انجام شد. در ادامه با ما همراه باشید.

 نکته ابتدایی اینکه انتخاب مغار مناسب منبت کاری باید با توجه به سبک منبت انتخاب شود. ما در این نوشته به معرفی ابتدایی‌ترین و حداقل مغارها می‌پردازیم. مغارهای معرفی شده در این نوشته از نظر طول و اندازه دسته و ابعاد کلی به سیر شبیه هستند؛ اما از نظر شکل لبه (تیغه) تفاوت‌هایی دارند. این تفاوت‌ها در ضخامت و شکل ظاهری و عرض است.

مغار ابزار کدام هنر است؟

مغار در واقع یکی از ابزارهای منبت کاری برای باربرداری و فرم دهی چوب است. مغار یک ابزار چوبی است که با استفاده از آن می‌توان چوب را برش داده، منحنی ساخته و فرم دهی کرد.

این ابزار معمولاً دارای یک دسته پلاستیکی یا  چوبی و یک سری تیغه های بسیار تیز است که به کمک ضربه‌های قوی، چوب را فرم می‌دهند.

استفاده از مغار در منبت کاری به منبت کار امکان می‌دهد تا اشکال و طرح‌های مختلف را روی سطح چوب حکاکی و منقش کنند. این ابزار معمولاً در هنرهای سنتی منبت کاری و منبت‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و تکنیک‌های خاصی برای استفاده از آن وجود دارد.

 

انواع مغار منبت کاری چوب

مغار تخت

 مغار تخت از نظر سایز تیغه از سایز 2 (2 میلی‌متر عرض) شروع می‌شود و تا عرض 50 میلی‌متر و بیشتر هم ادامه پیدا می‌کند. برخی اساتید منبت کار مغار سرتخت را به‌صورت اریب (کج) تیز می‌کنند که آن را مغار سر کج هم می‌نامند.

 این مدل در سایزهای 2 و 4 و 6 و 8 و 10 و 12 و 14 و 16 و 18 و 20 و 22 و… در بازار موجود هستند. البته مغار تخت می‌تواند در شماره‌های فرد هم تولید و استفاده شوند.

مغار تخت

مغار منبت تخت ۲۰

 تیغه مغار تخت ازیک‌طرف صاف و از طرف دیگر پخ هست. از این مغار برای کندن زمینه کار، سطوح صاف، خط انداختن خطوط راست و… استفاده می‌شود. از این مغار برای کندن زمینه کار، سطوح صاف، خط انداختن خطوط راست و … استفاده می‌شود.

 مغار تخت از شماره ۱ شروع می‌شود و حتی می‌تواند شماره‌های بعدی آن نیز فرد باشد. این شماره پهنای تیغه مغار را به میلی‌متر نشان می‌دهد. معمولاً در بازار به مغار تخت باریک نمره ۱ مغار کبریتی می‌گویند.

 تیغه مغار تخت از یک طرف صاف و از طرف دیگر دارای پخ هست که زاویه‌ای حدود ۲۵ درجه دارد. انواع مغارهای تخت به شرح زیر هستند.

پیشنهاد آیچوب: آموزش تیز کردن مغار منبت کاری (مغار تخت) + ویدئو فارسی

انواع مغار منبت

انواع مغار تخت منبت کاری

 مغار تخت سر کج منبت

مغاری است همانند مغارهای تخت معمولی با این تفاوت که لبه تیغه برنده آن کج هست و برای حالت دادن به گل‌ها و برگ‌ها و … استفاده می‌شود. مغار سر کج می‌تواند شیب به سمت چپ یا راست داشته باشد.

مغار نیم باز منبت کاری

مغار نیم باز

نمونه تصویر مغار نیم باز

 از مغار نیم باز برای جدا کردن طرح از زمینه استفاده می‌شود. به‌عنوان مثال در طرح پیچک برای قسمت‌هایی که قوس دایره کمتر است، از مغار نیم باز پهن (به‌عنوان مثال 30 میلی‌متری) استفاده می‌شود. هرچه قوس بیشتر و شدیدتر می‌شود، باید از مغار نیم باز با عرض کمتر استفاده کرد تا بتوان راحت مغار را در راستای طرح موجود، چرخاند.

 مغار نیم باز از نظر شکل ظاهری بسیار شبیه به مغار گلویی است و به سختی می‌توان تفاوت‌های این دو را تشخیص داد. مهم‌ترین تفاوت مغار گلویی و مغار نیم باز، مقدار قوس تیغه آن است. به عبارتی مغار گلویی قوس یا گودی بیشتری نسبت به مغار نیم باز دارد.

پیشنهاد آیچوب: 5 فرق عجیب مغارهای ژاپنی و ایرانی | + خرید مغار ژاپنی اصل

مغار قاشقی منبت کاری

مغاری است که طول تیغه آن حالت انحنا دارد و اصطلاحاً به آن قاشقی می‌گویند و برای جاهایی که نمی‌توان از مغار تخت استفاده کرد هست.

انواع مغار

فرم تیغه انواع مغار

 

مغار نیم باز

مغار نیم باز منبت کاری

مغار نیم باز منبت کاری

 تیغه این مغار تخت نیست، بلکه حالت نیم گرد هست. از این مغار برای قسمت‌هایی که حالت انحنای ملایمی دارد استفاده می‌شود. مغاری است که تیغه آن تخت نیست؛ بلکه کمی حالت نیم گرد دارد.

 از این مغار برای جاهایی که حالت انحنای ملایمی دارد استفاده می‌شود. مغار نیم باز دارای دو شماره هست. مثلاً ۸-۶ که یک شماره‌انداز انحنا را نشان می‌دهد و شماره دیگر پهنای تیغه هست مغار نیم باز قاشقی مغاری است که تیغه آن در طول دارای خمیدگی و انحنا هست.

پیشنهاد آیچوب: آموزش تیز کردن مغار منبت کاری (مغار تخت) + ویدئو فارسی

مغار گلویی

 مغار گلویی هم از نظر شکل ظاهری بسیار شبیه به مغار نیم باز و مغار باز است. تفاوت اصلی مغار گلویی با مغار نیم باز، مقدار قوس یا انحنای تیغه آن است. به عبارتی اگر قرار باشد چرخش بیشتری در زمان ضربه‌زدن با مغار داشته باشید، مغار گلویی بهترین گزینه است.

 در واقع شما به‌عنوان منبت کار باتوجه‌به نوع طرح و خطوطی که روی کار کشیده شده است باید مغار موردنظر را انتخاب کنید.

مغار گلویی

مغار گلویی منبت

 مقار گلویی همانند مغار نیم باز هست، با این تفاوت که گودی و انحنای آن بیشتر هست. از این مغار برای قسمت‌هایی که انحنای زیادی دارد استفاده می‌شود، مانند: پیچک‌ها، گل‌های گرد، غنچه‌ها…

مغار قاشقی همانند مغار نیم باز هست با این تفاوت که گودی و انحنای آن بیشتر هست به‌طوری که می‌توان گفت کاملاً نیم دایره هست و برای جاهایی که انحنای زیادی دارد از آن استفاده می‌شود؛ مانند پیچک‌ها، گل‌های گرد، غنچه‌ها و … این مغار نیز همانند مغار نیم باز دو شماره دارد. مغار گلویی قاشقی نیز جزء مغارهای گلویی هست.

مغار شفره

مغار شفره

مغار شفره منبت کاری

 سر مغار شفره به‌صورت V شکل است که از آن برای ایجاد شیار روی چوب استفاده می‌شود. برخی اساتید از مغار شفره با نام مغار خطی هم یاد می‌کنند. مغار شفره در دو اندازه بزرگ و کوچک تولید می‌شود و معمولاً اساتید منبت کار از هر دو مدل استفاده می‌کنند.

 از مغار شفره برای جدا کردن خط‌های طرح از هم و یا جدا کردن خط طرح از زمینه استفاده می‌شود. به‌عنوان مثال بر روی برگ‌های چوبی برای ایجاد رگه، از مغار شفره ریز استفاده می‌شود.

 یکی دیگر از مغارهای شفره مورد استفاده در منبت کاری، مغار شفره گلویی است که شکل ظاهری آن به‌جای وی شکل (V) بودن، به‌صورت یو (U) است. به عبارتی در قسمت کف شیار حالت نیم گرد خواهید داشت.

 نوک تیغه این مغار به شکل ˅ بوده که معمولاً در ۲ اندازۀ بزرگ و کوچک هست. از مغار بزرگ جهت “سفت کاری”، یعنی جدا کردن خطوط طرح از زمینه و یا خطوط طرح از یکدیگر و از مغار کوچک جهت کارهای ظریف، خط انداختن، تزیین روی برگ‌ها و گل‌ها استفاده می‌شود.

 نوک تیغه مغار شفره به شکل ۷ هست که معمولاً در دو اندازه بزرگ و کوچک هست از مغار نمره بزرگ جهت سفت کاری استفاده می‌شود؛ یعنی جدا کردن خطوط طرح از زمینه و خطوط طرح از یکدیگر و از مغار کوچک‌تر جهت کارهای ظریف کاری و خط انداختن و تزئین روی برگ‌ها و گل‌ها و … استفاده می‌شود.

 مغار قاشقی شفره نیز وجود دارد که کاربرد زیادی در منبت کاری ندارد. نوعی دیگر مغار شفره وجود دارد که مقطع آن کاملاً به شکل ۷ نیست بلکه کمی انحنا دارد و شبیه U هست که به آن شفره گلویی می‌گویند.

 مغار شفره نیز دو شماره دارد که معمولاً دو شماره مساوی هستند مثل ۵/۵ که هر شماره اندازه یک طرف تیغه هست مغار شفره گلویی با شفره معمولی این تفاوت را دارد که کف شیار را نیم گرد می‌کند.

لیست مغار مورد نیاز برای شروع منبت

نمایی از استاندارد های انواع مغار

لیست مغار مورد نیاز برای شروع منبت

 با توضیح در مورد هر یک از این مغارها، لیست مغارهای پیشنهادی استاد صفری برای شروع کار را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 مغار تخت:4⁣
مغار تخت:8⁣
مغار تخت:12⁣
مغار تخت:20⁣
مغار گلویی:8⁣
مغار گلویی:16⁣
مغار گلویی:20⁣
مغار نیم باز:6⁣
مغار نیم باز:8⁣
مغار نیم باز:12⁣
مغار نیم باز:18⁣
مغار نیم باز:32⁣
مغار شفره: سایز کوچک

برند های مغار موجود در بازار ایران

در ادامه شما را بهترین مغار های موجود در دست اساتید منبت کار ایرانی آشنا میکنیم. از دیدن این تصاویر لذت ببرید. همچنین می توانید ویدئو آموزش تیزکردن مغار را در آیچوب تماشا کنید.

شفره دو گیلاس

شفره دو گیلاس

مغار دو گیلاس

آرم مغار دوگیلاس

مغار شفره

مغار شفره دوگیلاس

ساخت کشور آلمان است و یکی از محبوبترین برند ها در میان اساتید است. قیمت این مغار حدود ۱۸۰٫۰۰۰ تومان است.

مغار تخت نرکس / نارکس

 

مغار تخت نرکس

 

ساخت چک اسلواکی است و در نوشته های پیشین در مورد نحوه تشخیص مغار اصلی و تقلبی نرکس توصیحاتی داده بودیم. قیمت این مغار حدود ۲۵۰۰۰ تومان است.

پیشنهاد آیچوب: ترفند تشخیص اصلی یا تقلبی بودن مغار نارکس قبل از خرید مغار!

مغار منبت استنلی

مغار منبت استنلی

مغار منبت استنلی

مغار استنلی

ساخت کشور فرانسه است و بسیار خوش کار و قوی است.

مغار نوریکو ( Noorico)

 

مغار نوریکو ( Noorico)

 

این مغار محصول بازار ایران است و کیفیت مطلوبی دارد.

مغار فوت پرینت

مغار foot print که ساخت انگلستان است. برای حجم برداری های سنگین و چوب های مقاوم، بسیار مناسب است.

مغار فوت پرینت

 

مغار تخت دو سر کج مسعود… بسیار با کیفیت و عالی

مغار منبت منصور

مغار منبت منصور

مغار منبت

مغار غلام

مغار غلام

ساخت ایران – استان قم. سالیان سال توسط استاد غلام در شهر قم تولید می‌شد. البته استاد غلام چند سالی است که فعالیت ندارند و فرزندان ایشان به این حرفه مشغول هستند.

دسته این مغار از چوب درخت آزاد ساخته شده است. قیمت این مغار حدود ۳۰۰۰۰ تومان است.

مغار غلام

مغار غلام

جمعی از بهترین مغار ها

بهترین مغار

از دوستان خواهش میکنم به منظور انتقال دانسته ها و تجربیاتشون در این زمینه با ما همراه باشند…

منبع: آیچوب

106 نظر در “انواع مغار منبت کاری چوب ایران | بهترین مارک مغار کدام است؟

  1. 09108178159 گفت:

    سلام خسته نباشید
    خیلی عالی میشد اگه خودتون یه پکیج از لوازمی که برای شروع منبت کاری لازم هست رو آماده میکردین و برای فروی داخل سایت قرار می‌دادین چون برای ما که مبتذی هستیم و تشخیص اصل یا تقلبی بودن و پیدا کردن این موارد خیلی مشکل میشه
    و برای امثال من که شهرستان هستم پیدا کردن این ابزار با قیمت مناسب و جنس اصل خیلی سخت میشه

    1. Khorami گفت:

      درود بر شما
      تلاش می کنیم
      سپاس از همراهی شما

  2. مهیار گفت:

    با سلام . بنده به تازگی به کارهای منبت علاقه پیدا کردم و خودآموز در حال بررسی این حرفه هستم . سوالی داشتم که برای استارت چه مغارهایی نیاز دارم ؟ بیشتر برای منبت حروف نه تصاویر . سپاس

    1. آیچوب گفت:

      سلام مهیار عزیز
      احتمالا تا شنبه یا یکشنبه می تونیم مطلبی در این زمینه منتشر کنیم. اگر منتظر بمونید، اطلاعات خوبی منتشر خواهد شد.

      1. مهیار گفت:

        سپاس فراوان

      2. مهیار گفت:

        لطفا اگه اوکی شد لینکشو قرار دهید ممنون

  3. مهران گفت:

    با سلام حدود ۲ سالی هست که مارکه خاصی از مغار تولید میشه که بخاطره نوع حک روی دسته فکر میکردم خارجی باشه ولی با دقت زیاد و پرس و جو فهمیدم تولید کننده اسم پسر و دخترشونو ترکیب و برند کرده اول از مغار چاقویی شروع کرده والان تمام انوای مغار (ضربه ای و خراطی و چاقویی )رو میسازه با کیفیت عالی فقط عیبش اینه که حجم تولیدش کمه اسمه برندش مینومهر هستش که به لاتین وبا فونت زیبایی روی دسته ها جعبه هاش حک شده منکه واقعا راضی هستم

    1. مریم گفت:

      سلام این مارک حسن آباد پیدا میشه؟

  4. منصور گفت:

    سلام ، آدرس مجازی برای خرید مغار رو میشه بدید تا خریدای کنیم .چون امکان آمدن به اونجا نیست ممنون

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      متاسفانه امکان معرفی فروشگاه معتبر وجود ندارد.

  5. اقبال گفت:

    ایچوب عزیز یا ادرسه مکانی یا مجازی به ما بدید که این مغار هارو خرید کنیم
    ممنونم

    1. آیچوب گفت:

      سلام اقبال عزیز
      خیابان امام خمینی (حسن آباد) می تونید این مغار ها رو پیدا کنید.

    2. آیچوب گفت:

      سلام اقبال
      جایی که مورد تایید آیچوب باشد ( و مورد تایید بماند) فعلا قابل معرفی نیست .
      پیشفرض ما مسئولیت پذیری نسبت به معرفی مکان یا فروشگاه معرفی شده از طرف آیچوب است.
      به آدرس زیر مراجعه کنید. همکاران فروشنده زیادی فعال هستند:
      تهران خیابان امام خمینی (حسن آباد)

      1. سهیل گفت:

        سلام لطفا مغارهای ک واسه ساخت کاسه ساز تار نیازه رو واسم بگید خیلی مهمه ممنونم

        1. آیچوب گفت:

          درود بر شما سهیل عزیز
          برای ساخت با کاسه با دست یا با دستگاه خراطی نیاز به مغار دارید؟

  6. Amir گفت:

    سلام
    مغارو لینولءوم با قیمت مناسب رو کجا میشه خریداری کرد

    1. آیچوب گفت:

      سلام دوست گرامی
      اگر در بازار ایران موجود باشه، حسن آباد می تونید تهیه کنید.

      1. Ehsan گفت:

        آیچوب عزیز اون یکی رو دسته نوشته منصور بعد شما نوشتین مغار مسعود آیا همون مسعود درسته؟؟

        1. آیچوب گفت:

          سلام احسان
          بله.منصور درست است. اشتباه تایپی بود و اصلاح شد.

  7. لیلا گفت:

    سلام خسته نباشین.ببخشید یه سوال داشتم.اگر کسی ایده و طرح نویی در نجاری و کار با چوب داشته باشه جایی هست که بتونه ایده اش رو ثبت کنه به اسم خودش که سواستفاده نشه ازش؟ممنون میشم راهنماییم کنید.

    1. آیچوب گفت:

      سلام لیلا
      با سلام در حوزه ی مالکیت فکری مقوله ای به نام ثبت ایده وجود ندارد. یکی از مصادیق مالکیت فکری مدل های مصرفی یا Utility Model می باشد که متاسفانه در ایران حمایت نمی شود. در برخی موارد کارشناسان اداره ی ثبت اختراعات مدل های مصرفی را هم به عنوان اختراع ثبت میکنند.

  8. رضا گفت:

    سلام
    بنده کارشناس حقوقم و نزدیک ۲۰ ساله کار خراطی انجام میدم طی این مدت تجربیات زیادی بابت چوب و تغه ها یا همان مغار بدست اورده ام
    البته علاقه زیادی به کار با چوب دارم واین تجربیات را از علاقه بدست اورده ام استاد هم نداشته ام حدود ۱۰ ساله که مغارهای کارم را خودم شخصا در کارگاه میسازم با کیفیت عالی با بهترین جنس ممکن که جنس فولا آن به اسانی وشاید رایگان بدست بیاد من در مورد فولا زیاد تحقیق کرده ام در ایران سازنده تیغه های خوب وجود دارد ولی دو شرط لازمه تا کار خوب از آب در بیاد اول آبکاری فولاد وبعد خوب تیز کردن وزاویه تیز مغار
    ابزار خارجی که خوب کار میده این دو شرط را دارد در ایران متاسفانه به ابکاری در سطح ابزار کوچک اهمیت نمیدن ابکاری هر نوع فولادی یک درجه حرارت خاص وحتی برای هر کاری نیز متفاوت است با بهترین فولا آلمانی بدترین مغار بدست میاد اگر خوب ابکار نشه
    اهنگرای سنتی باکاری را روی تجربه انجام میدن بجای درجه حرارت
    که این کار همیشه جواب گو نیست بهر حال جنس خوب وبا کیفیت وطنی نیز گیر میاد ولی مهارت تیز کردن میخواد که جواب بده
    ببخشید که مطلب زیاد شد منظورم این بود که تفاوت جنس مغار ها را دوستان تشخیص بدهند و هم اطلاعاتی در این باره داشته باشن
    با ارزوی موفقیت برای هنر مندان عزیز

    1. آیچوب گفت:

      درود بر شما
      سپاس از اینکه دانسته های خوبتون رو با دیگران به اشتراک گذاشتید.

    2. تیلا گفت:

      سلام بسیار عالی و ممنون از شما
      وممنون از آیچوب عزیز

  9. بهروز گفت:

    با سلام خدمت تمام دوستان و مدیران سایت خوب و مفید آی چوب بهترین دستگاه خراطی موجود در بازار چه مارکی و به چه قیمتی هست. باتشکر.

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      اطلاعی ندارم.

  10. شهرام گفت:

    با سلام خدمت شما
    برای شروع کار ساز سازی بنظرتون چ ابزارهایی از ملزومات هستن ؟
    برای تراش کاسه ساز از چه مغاری استفاده کنم
    ممنون از راهنماییتون

    1. آیچوب گفت:

      سلام شهرام عزیز متاسفانه در مورد ساز سازی اطلاعات چندانی ندارم.

      با سپاس

  11. کیان گفت:

    سلام من یه کار گاه خیلی کوچیک دارم در هد ۱۰ متر و میخوام توش کارهای هنری با چوب انجام بدم بنظرتون ممکنه و اینکه پول زیادی برای ابزار ندارم میخواستم بدونم که بهتر از کدوم نوع مغار برای اول کار بخرم نوع چوب مناسبش چیه وسایل حداقلی برای شروع کار چیا هستند و اینکه اگه میشه آموزش کار با مغار به صورت فشاری با دست (بدون چکش) رو آموزش بدین

  12. محمود گفت:

    با سلام می خواستم فرق بین مغار برقی و منبت کاری برقی را بدانم
    با جستجو در اینترنت دو نوع دستگاه یافتم که یکی سنگ رو میزی به همراه شیلنگ خرطومی بود و با عنوان
    مفار برقی بود و دیگری تقریبا شبیه به فرز انگشتی بود میخواستم تفاوت انها را بدانم و اینکه تیغه های هر دو تیز میشوند? و هرد نوع دستگاه وسیله ای برای تیز کردن تیغه دارند? در مغار برقی اگه اشتباه نکنم سنگ به همراه گونیا برای تیز کردن وجود داره برای دستگاه منبت کاری برقی هم همینطور یا سنگ ان را باید جدا خرید?
    با تشکر

  13. محمد گفت:

    برای خرید مغار به ابزار فروشی مراجعه کردم،پیشنهاد فروشنده نرکس بود منتهی من مغار غلام رو انتخاب کردم تا جنس ایرانی خریده باشم.منتهی مغار غلام چندتا ایراد اساسی داره:
    -اول کیفیتش به نسبت نرکس پایین تره البته نه چندان زیاد
    -کیفیت تراش نرکس خیلی بهتره خیلی
    -برای مغار غلام باید بصورت جداگانه دسته بخری و نصب دسته خودش مهارت می خواد و چندان کار تمیزی از آب در نمیاد
    -مغار غلام نیاز به تیز کردن داره در حالی که مغار نرکس کاملا آماده استفاده است یعنی دسته داره و از قبل تیز شده
    -با همه این اوصاف قیمت نرکس مناسبتره!
    خیلی سعی کردم شماره ای از کارگاه مغار غلام پیدا کنم و باهاشون تماس بگیرم و این هارو بگم اگر کسی شماره ای داره لطفا بگه

    1. رضا یزدی گفت:

      سلام دوست ،آدرس غلام مغار ساز ، شهر قم خیابان آذر میدان کهنه اولین محوطه سمت چپ از هر کس بخصوص نجارها بپرسی نشونت میدن

  14. فاعزه گفت:

    سلام . من دنبال کارگاهم که بتونم اونجا هم یاد بگیرم و هم البته کارایه خودمو انجام بدم جاییرو میشناسین بهم معرفی کنین؟

    1. آیچوب گفت:

      سلام
      برای چه شهری نیاز دارید؟

  15. وحید گفت:

    بنده هم معار استاد غلام استفاده میکنم،یکی از دوستان دوتا مغار نارکس بهم دادند،تقریبا پس از گذشت مدتی کار کردن و خراب شدن تیغه و تیز کردن و کلا این فرایند مصرف،تقریبا کیفیت برش جفتشونم یکی هست،ضمنا ما وقتی انتظار داریم از هنرمون حمایت بشه،باید هنرمندای داخلی رو هم حمایت کنیم،استاد غلام هم یکی از ما هست
    ولی بنظرم برای تهیه مغار از ایشون،توسط اساتیدی که باهاشون ارتباط دارند انجام بدید،چون تخفیف و زمانش فرق میکنه،ممنون

  16. وحید گفت:

    سلام
    همه نظرات و مطالبتونو خوندم،از همه دوستان و مدیریت محترم سایت ممنونم،اطلاعات جالبی بود،بنظرم به اندازه یک دوره کلاس مقدماتی بدرد بخور هستند

  17. جواد گفت:

    لطفا در مورد سایز مغار توضیح بفرمایید و اینکه سایز بر چه حسبی هست و برای شروع کار چه سایزی مناسبتر هست.
    با تشکر.

    1. آیچوب گفت:

      @جواد,
      مغار ها بر حسب میلیمتر اندازه گذاری می شوند.
      اینکه چه سایزی رو انتخاب کنید ، بستگی به نوع کار شما دهره و استاندارد خاصی در این زمینه وجود نداره.

  18. شهرام گفت:

    از نظر مثبت شما سپاسگزارم.

برای ثبت نظر لطفا وارد اکانت خود شوید ( عضویت رایگان است )